Zöldborsó főzelék
Címkék: csirke étel baba hús zöldség főzelék olívaolaj borsó fűszer csirkemell zöldborsó ebéd só püré petrezselyem zsiradék 35perc kilenchónapos
2011.10.04. 20:12
Marci a múlt hétről megmaradt borsóból készült főzeléket ebédelte ma. 250gr fagyasztott borsót és egy csirkemell felét használtam fel.
A borsót felengedtem. A fél csirkemellet megmostam, megtisztítottam, darabokra vágtam. Egy lábasba dobtam a csirkedarabokat, majd felöntöttem annyi vízzel, hogy éppen ellepje, megszórtam 1 csipet sóval és 1 csipet petrezselyemmel. 10 percig közepes lángon, fedő alatt főztem a húst. Mellé tettem a borsószemeket, további 15 percig együtt főztem a hússal. Mikor már a csirke és a zöldség is puhára főtt, a turmixgépbe öntöttem a főzővízzel együtt. Pürésre turmixoltam.
Összesen kétszer 200gr csirkés borsófőzelékem lett.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.