Zöldbab főzelék csirkével
Címkék: csirke étel baba hús főzelék zöldbab fűszer csirkemell ebéd só püré petrezselyem pép 35perc nyolchónapos
2011.08.17. 23:56
Sajnos az utóbbi zöldbab főzelékek nem nagyon ízlettek Marcinak. A konzervet viszont úgy tűnt, szerette, ezért gondoltam, újra kipróbáljuk.
Egy nagy marék, 250gr zöldbabot megpucoltam, megmostam, felaprítottam. Egy negyed csirkemellet megmostam, megtisztítottam, kisebb darabokra vágtam. A csirkét egy lábasba tettem, ráöntöttem annyi vizet, hogy bőven ellepje, egy csipet sót és egy csipet petrezselymet szórtam hozzá. 10 percig közepes hőmérsékleten főztem, majd hozzáöntöttem a zöldbabot. További 15 percig a húst és a zöldséget együtt főztem.
Amikor a hús már kész puhára főtt, a zöldbabbal együtt a turmixgépbe tettem. Hozzáöntöttem néhány evőkanállal a főzővízből, és pépesre turmixoltam az egészet. 300gr csirkés főzelék készült, amiből ma 200-at adtam Marcinak ebédre, és sajnos most sem tűnt úgy, hogy nagyon odalenne a zöldbabért.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.