Csirke ebéd a héthónaposnak
Címkék: születésnap csirke szülinap étel répa baba hús zöldség főzelék borsó csirkemell zöldborsó sárgarépa püré 35perc héthónapos
2011.07.06. 21:08
Marci baba ma éppen hét hónapos. Ez amellett, hogy hatalmas boldogság, sok újdonságot is jelent az étkezésben. Jönnek az új gabonafélék, a fűszerek és legizgalmasabbként kezdhet megbarátkozni a húsokkal. A héthónapos már ehet csirke- és pulykamellet is. Ma csirkemellel ünnepeltük a szüli(hó)napot.
Úgy gondoltam, hogy kár kis adagokkal elaprózni a főzést, készítek egy nagyobb adagot, és lefagyasztom. Így egy egész csirkemellfilét készítettem el. Ez csont nélkül kb. 400gr adag volt. A mellett alaposan megmostam, majd megtisztítottam, végül 8 darabra vágtam, abban bízva, hogy így rendesen megfő majd a hús. A darabokat egy lábasba tettem, és felöntöttem annyi vízzel, hogy az ellepje a húst. 25 percig főztem, majd megkóstoltam, úgy találtam, hogy rendesen átfőttek a húsdarabok.
A csirke darabokat ezután beleraktam a turmixgépbe, ami apróra vágta a húst, ami azért fontos, mert Marcinak még mindig nincs egy foga sem. Ma egy evőkanálnyi csirkét használtam fel, hétszer 50gr adagot pedig a fagyasztóba tettem.
A csirkét Marci borsófőzelékkel és párolt répával kapta, persze alaposan összekevertem, mielőtt megetettem.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.