Sárgadinnyés rizspép
Címkék: gyümölcs étel baba barna rizs sárgadinnye tápszer püré uzsonna pép rizspép hathónapos 25perc
2011.06.28. 22:40
Marcinak nagyon ízlett a sárgadinnye múlt héten, ezért úgy döntöttem, hogy rizspépbe keverve is kipróbáljuk.
Egy sárgadinnyét félbevágtam, a magokat kiszedtem belőle. A dinnye húsát kivájtam, ügyelve, hogy a szélekről kevés részt vágjak le. Megkóstoltam, finom érett íze volt. A gyümölcshúst felkockáztam.
Egy fél bögre barna rizst egy egész bögre vízben, közepes lángon, fedő alatt 20 perc alatt puhára főztem. A készre főtt rizst 1dl tápszerrel és a sárgadinnye darabokkal együtt a turmixgépbe öntöttem. Összesen több mint 420gr rizspépet készítettem, amiből holnapra is marad egy adag.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.