Zöldséges csirkeragu
Címkék: csirke étel répa zöldség főzelék zeller olívaolaj ragu fűszer csirkemell hozzátáplálás ebéd sárgarépa só fehérrépa püré petrezselyem zsiradék 40perc kilenchónapos
2011.09.12. 21:46
Marci zellert kóstolt, amit csirkés raguban készítettem el neki. Csirkemell, sárgarépa, fehérrépa és zeller volt a mai ebéd.
Egy teljes csirkemellet megmostam, megtisztítottam, felkockáztam. Tíz sárgarépát, 4 fehérrépát és 2 kisebb zellert megpucoltam, megmostam, majd feldaraboltam. Egy lábasban két evőkanál olívaolajat hevítettem, mikor forró volt, rádobtam az összes húst és zöldséget, beleszórtam 3 csipet sót és 3 csipet petrezselymet. Öt percen keresztül nagy lángon pirítottam együtt a csirkét a zöldségekkel, folyamatosan kevergettem.
Aztán felöntöttem 6dl vízzel, közepesre csökkentettem a lángot, és fedő alatt 25 percig főztem a ragut. Amikor a hús és az összes zöldség megpuhult, az egészet a turmixgépbe öntöttem, a főzővíz felével, pürésre turmixoltam. Hatszor 220 adagnyi ebéd lett, a mai adagon kívül az összes a mélyhűtőbe került.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.