Vajon párolt zöldborsó főzelék csirkével
Címkék: csirke gyümölcs étel baba zöldség főzelék borsó fűszer csirkemell vaj zöldborsó ebéd só püré petrezselyem zsiradék pép egyéves 35perc
2012.02.13. 18:38
Marci ma ebédre zöldborsó főzeléket kapott, úgy készítettem el, ahogy a nagymamám (most már Dédi) szokta.
30dkg fagyasztott zöldborsót felengedés nélkül egy evőkanál forró vajon egy egy-két percig pároltam. Szórtam rá egy evőkanál lisztet, egy csipet petrezselymet, és még egy kicsit pároltam nagy lángon, folyamatos kevergetés mellett. Közepesre csökkentettem a lángot, felöntöttem egy kis vízzel, és fedő alatt pároltam 10 percig. A csirkét feldarabolva főztem 25 percig fedő alatt, szintén közepes lángon.
Mikor minden megpuhult, az egészet a turmixgépbe öntöttem, és kanalaztam rá néhányat a főzővízből. Kétszer 250gr borsófőzelékem lett.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.