Már régóta tervezem, hogy májat adok Marcinak, de sajnos még soha nem sikerült olyat vennem, ami tetszett volna annyira, hogy elkészítsem neki. A hétvégén kaptunk kedves vidéki rokonainktól egy fél malacot, ami most gyönyörűen feldolgozva pihen a mélyhűtőben. Kaptunk egy óriási darab májat is, és mivel jól ismerem a forrást, így bátran főztem meg Marcinak egy részét. Tökfőzelékkel adtam neki, mert azt nagyon szereti.

150gr fagyasztott tököt 10 perc alatt megfőztem közepes lángon, sós vízben. A májat feldaraboltam, egy lábasban bő vízben puhára főztem 30 perc alatt.

A tököt két evőkanál tejföllel és egy kis főzővízzel pépesre turmixoltam. Hozzáadtam a májat, egy csipet sót, és együtt újra összeturmixoltam. 250gr tejfölös tökfőzelékem lett, májjal.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zka · http://www.youtube.com/watch?v=_wpDbI1gca0 2012.02.08. 23:12:44

Szegény gyerek :) De hogy ez mitől lett címlapos? :D

Pipas 2012.02.09. 07:31:52

"250gr tejfölös tökfőzelékem lett, májjal."

Ez nem tökfőzelék, ez turmixolt bébiétel főtt tökből és főtt májból (annak biztos jó, nem kötözködni akarok). A tökfőzelék az nincs összeturmixolva... és nincs benne máj... és van benne kapor.

Bartush 2012.02.09. 08:40:06

@Pipas: babáknál lényegében ez a főzelék. Kicsit mások a fogalmak, szerintem az anyukák értik.

@Finomateszikababa: a napokban kell(ene) első gyermekünknek megszületni, és még hónapok fognak eltelni a hozzátáplálásig (remélhetőleg), de így is örülök a blognak. A kis receptek és ötletek később is jól fognak jönni. Remélem, nem hagyod abba!

finomateszikababa 2012.02.09. 09:02:18

Kaprot én biztos nem használok soha, sajnos én nem szeretem...

Bartush, nagyon sok örömet és boldogságot kívánok nektek, és egyelőre nem tervezem, hogy abbahagynám...
süti beállítások módosítása