Patiszonfőzelék csirkével
Címkék: csirke étel baba hús zöldség főzelék fűszer csirkemell ebéd só püré petrezselyem patiszon 35perc kilenchónapos
2011.09.08. 21:19
A tökfélék közül Marcinak már többfélét főztem, ma a patiszont próbálta ki. Mivel ma volt a próba, ezért csak egy adagnyit készítettem, amihez egy negyed csirkemell filét és egy közepes patiszon felét használtam fel.
Egy közepes méretű patiszon felét meghámoztam, feldaraboltam. A negyed csirkemellet megmostam, megtisztítottam, felkockáztam. Egy lábasba öntöttem a csirkét, felöntöttem annyi vízzel, hogy bőven elfedje, szórtam bele egy nagyon kicsi csipet sót és petrezselymet, majd fedő alatt, közepes lángon 10 percig önmagában főztem.
10 perc után beleöntöttem a patiszont, és további 15 percig együtt főztem a húst a zöldséggel. Amikor minden puhára főtt, a turmixgépbe tettem a patiszont és a csirke darabokat, és hozzáöntöttem a főzőléből 4-5 evőkanállal. Pürésre turmixoltam a húsos főzeléket. 220gr adag készült el.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.