Almás zabkása
Címkék: alma gyümölcs étel baba tápszer püré zabpehely zabkása uzsonna zab pép 10perc héthónapos
2011.07.13. 20:32
Új gabonafélét vezettünk be az uzsonnához, zabból készítettem gyümölcspépet. Bio zabpelyhet vettem, gabonákból, illetve feldolgozott hozzávalókból igyekszem mindig biot keresni.
Egy almát megmostam, megpucoltam, feldaraboltam. Egy mélyebb tálkába tettem, beleraktam 2 evőkanál zabpelyhet és 0,6dl tápszert. Az egészet kézi turmixgéppel pépesre pürésítettem. 180gr almás zabkásám lett, ami egyrészt egészséges a gyümölcstartalma miatt, másrészt pedig tartalmas a zabpehelytől.
Később majd emelni fogom a zabpehely arányát, így egyre sűrűbb lesz a gyümölcspép.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.