Kelkáposzta főzelék pirított pulykahússal
Címkék: étel baba krumpli hús zöldség pulyka főzelék pulykamell ebéd só kelkáposzta darált zsiradék másféléves 30perc
2012.08.01. 22:13
Én nem rajongok a kelkáposztáért, de szerencsére Marci igen, ezért ma kelkáposztából készítettem főzeléket Marcinak ebédre. Darált pulykamell volt a feltét, pirítva.
Egy kis fej kelkáposztáról leszedtem a külső leveleket. Ezután az összes maradék levelét leszedtem, a fás részeket kivágtam. Apró darabokra vágtam. A leveleket leforráztam 1l forralt vízzel, majd egy szűrőben alaposan lecsepegtettem. Két kisebb krumplit megpucoltam, megmostam, felkockáztam. A kelkáposztával együtt egy lábasba tettem, szórtam bele egy csipet sót, felöntöttem vízzel, és közepes lángon 15 perc alatt megfőztem.
Egy kis pohár tejfölbe kevertem 2 evőkanál lisztet. Amikor megfőtt a zöldség, beletettem a habarást, jól elkevertem, majd a habarással együtt összeforraltam.
100gr darált pulykamellfilét megsóztam, és két evőkanál forró olívaolajon megpirítottam. Amikor kész lett a főzelék, összekevertem a pirított darált hússal. Kétszer 350gr kelkáposzta főzelékem lett, pulykával.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.