Krumplis spenótfőzelék sült csirkével
Címkék: burgonya csirke étel spenót baba krumpli hús zöldség sült főzelék olívaolaj csirkemell ebéd só zsiradék egyéves
2012.04.04. 19:35
Egy ideje már nem csak főzni szoktam a húst Marcinak, hanem sütőben, vagy serpenyőben is sütöm vagy párolom. Egyre többször rág, így már nem szükséges, hogy nagyon puha legyen a hús.
100gr csirkemellet megtisztítottam, kis kockákra vágtam. Egy evőkanál vajat és egy evőkanál olívaolajat hevítettem, rádobtam a csirkekockákat, kicsit sóztam, 1-2 percig magasabb, majd további 4-5 percig közepes lángon sütöttem. Fél kg spenótot megmostam, megtisztítottam és felvágtam, egy krumplit megpucoltam, megmostam és felkockáztam. Egy evőkanál olívaolajon 2 percig nagy lángon pároltam, majd felöntöttem vízzel, és közepes lángon, fedő alatt 15 perc alatt megfőztem.
Mikor a zöldségek készre főttek, a főzővíz felével és a csirkével együtt durván összeturmixoltam, annyira, hogy ne legyen teljesen pépes. Kétszer 350gr krumplis spenótos csirkém lett.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.