120913.JPGMarcinak ma vendégei voltak, éppen uzsonna tájban, úgyhogy csoki és süti helyett egy kis ropogtatni valót készítettem.

Fél kg teljes kiőrlésű lisztet egy deszkára szórtam, a közepébe egy kis lyukat nyomtam. Beleöntöttem 3 evőkanál olívaolajat, 3dl langyos vizet, egy evőkanál sót és egy csomag szárított élesztőt. Lassan összekevertem az egészet. 4-5 percig kézzel dagasztottam, majd kilisztezett tálba tettem, lefedtem, és egy óra alatt megkelesztettem.

Amikor megkelt, kicsit megint összegyúrtam a tésztát. 1cm vékonyra nyújtottam, és ebből 1cm keskeny rudacskákat vágtam késsel. Kicsit megcsavargattam a rudakat, majd egy tepsire tettem őket egymás mellé. Kicsit megkentem őket olívaolajjal, és egy kevés búzadarát szórtam rájuk. 200 fokos sütőben 8-10 perc alatt sütöttem meg egy tepsivel, majd még kettő tepsit egymás után. ilyen mennyiségből körülbelül 60 ropi lesz, de ez persze a méretektől is függ.

Az a legjobb ebben, hogy a tésztát simán el lehet rakni későbbre, hűtőben 2-3 napig is eláll. Fontos, hogy a tálat, amiben hűtjük, ki kell lisztezni, mert simán tud még kelni egy kicsit a tészta. Mélyhűtőben is tárolható, és a sütés után az ízéből sem veszít.

Rizs vajban párolt répával

2012.09.13. 19:30

120912.JPGEsténként néha bajba kerülök, nem szeretném mindig ugyanazt adni vacsorára Marcinak, mint ebédre, viszont nem szeretnék sokkal több időt tölteni a konyhában sem. Általában úgy variálok, hogy egyszerre tudjam mind a két étkezést megfőzni, és néha valamilyen hasonlósági is van a kettő között. Ma ebédre répafőzeléket csináltam, vacsorára pedig párolt répát kapott Marci, rizzsel.

150gr barna rizst 3dl kicsit sós vízben fedő alatt, közepes lángon 20 perc alatt puhára főztem. Megpucoltam, megmostam, és felkarikáztam két nagyobb méretű répát. Egy serpenyőben vajat barnítottam. Rádobtam a répát, sóztam, és nagy lángon hagytam, hogy a répa szépen megsüljön, végig kevergettem.

Amikor elkészült a rizs, összekevertem a répával. Kétszer 300gr répás rizsem lett.

120911.JPGRizspép recept régen volt, pedig nem egy bonyolult valami. Ma reggelire kapta Marci, körtével, almával és joghurttal.

A turmixgépbe tettem egy megpucolt banánt felkarikázva, két körtét megmosva, megtisztítva, felkockázva, két evőkanál vizet, két evőkanál natúr joghurtot és 2 evőkanál főtt barna rizst.

Az egészet összeturmixoltam. 350gr körtés-banános-joghurtos rizspépem lett.

120910.JPGMarci ma rakott karfiolt ebédelt, darált karajjal készítettem neki.

Rózsáira szedtem, megmostam, és felkockáztam egy fej karfiolt. Annyi sós vízben, amennyi éppen elfedte, 15 perc alatt puhára főztem, majd leszűrtem, lecsepegtettem.

100gr darált karajt egy evőkanál olívaolajon egy kis sóval és petrezselyemmel megpirítottam.

Kivajaztam egy hőálló tálat. Egy réteg karfiolt tettem rá, majd egy sor húst, rákanalaztam egy kis tejfölt. Majd újra karfiol következett, hús, és megint tejföl. A tetejére egy utolsó réteg karfiolt tettem, megkentem tejföllel, és megszórtam reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem.

Háromszor 300gr rakott karfiolom lett.

120831.JPGMa habarással csináltam brokkolifőzeléket Marcinak, a feltét pedig sült pulykamell volt.

Egy fej brokkolit rózsáira szedtem, a fás részeket levágtam. A maradékot alaposan megmostam, és kisebb darabokra vágtam.

Két evőkanál olívaolajon 1-2 percig pároltam, majd felöntöttem vízzel, sóztam, szórtam bele egy kis petrezselymet, és 15 perc alatt puhára főztem, közepes lángon, fedő alatt. Amikor megpuhult, akkor botmixerrel összeturmixoltam.

Egy dl tejfölbe tettem egy evőkanál lisztet, és csomómentesre kevertem. A brokkolihoz öntöttem, és folyamatosan kevergettem, amíg újra felforrt. Még egy kicsit főztem, amíg a főzelék kellő sűrűségű lett.

100gr pulykamellfilét megmostam, megtisztítottam, kis kockákra vágtam, sóztam. Egy evőkanál olívaolajon megpirítottam.

Összesen kétszer 300gr brokkolifőzelékem lett sült pulykával.

120830.JPGKezdetnek leszögezném, hogy nem vagyok megrögzött édesség-ellenes. De. Nem vagyok híve annak, hogy kisbabáknak vagy kisgyerekeknek feltétlenül édességet kell adni. Így is sok szénhidrátot esznek, de kell mellé a sok-sok friss zöldség és gyümölcs is, és amíg lehet, kíméljük meg a szervezetüket a finomított cukroktól és gabonáktól. 

Azt gondolom, hogy eljön majd az idő, amikor a gyerek úgyis kérni fogja a süteményt, a kekszet és a csokit, és éppen elég lesz akkor harcolni a megfelelő arányok betartásáért. Hiszek abban, hogy a kiegyensúlyozott étkezés része a süti is, de nem hiszek benne, hogy az a legegyszerűbb, ha egy húsz hónapost ropival, sajtos pogácsával, vagy tölcsérrel próbálnak megnyugtatni, vagy boldoggá tenni. Ezt persze még a saját családommal sem tudom megértetni, pedig nekem könnyű dolgom van, mert Marci nagyon szeret almát, répát és bulátát rágcsálni, mindenesetre igyekszem. Arra azért törekszem, hogy lehetőség szerint házi sütit vagy péksüteményt kapjon, legalább tudom, miből készül, és nincs tele tartósítókkal.

És akkor az almás egérke, Marci mai uzsonnája. Nem éppen az egészségtudatosok vágyálma, mert olajban sült, de nincs benne cukor, és teljes kiőrlésű lisztből készítettem. Megint nagy adag lesz, mert a tészta egy sűrű palacsintatészta, és egy tojás az alapja, nem lehet, és nem is érdemes kevesebbet csinálni.

Egy tojást kicsit felkevertem, 2dl tejjel és 15dkg teljes kiőrlésű finomliszttel összekevertem. Egy kg almát megmostam, megpucoltam, nagy lyukú reszelőn lereszeltem. Az almalevet kinyomkodtam belőle, és a reszelt almát a tésztába kevertem fakanállal.

Egy serpenyőben olajat hevítettem. Fontos, hogy nagyon forró legyen, különben az egérkét nagyon megszívják magukat olajjal. Egy evőkanállal az olajba szaggattam a tésztát, 4-5-öt sütöttem egyszerre, világos aranybarnára. 

Ennyi tésztából és almából körülbelül 30-35 egérke készül, de ez persze attól is függ, hogy mekkora darabokat szaggat az ember. Marci mindenesetre csak 4-et kapott belőle.

120829.JPGMa elég rohanós napunk volt, nem jutottam el a zöldségeshez, viszont elég biztos voltam benne, hogy azért 1-2 féle zöldséget még a nem mondom ki a nevét, melyik közértben is találok. Hát nem volt szerencsém, ezért Marci mai vacsoráját mirelit spenótból sikerült elkészítenem.

Egy 350gr-os fagyasztott spenótot forralásig főztem, majd belenyomkodtam egy tejbe áztatott zsömlét. Botmixerrel összeturmixoltam, majd kicsit sóztam, és öntöttem bele 1dl tejet. A tejjel még egyszer összeforraltam, amíg kellő sűrűségű lett.

Két tojást 8 perc alatt majdnem teljesen keményre főztem. Megpucoltam, kockákra vágtam, és a főzelékbe kevertem. Kétszer 250gr spenótfőzelékem lett, kemény tojással.

120828.JPGMa reggelire zabturmixot kapott Marci, őszibarackkal és szilvával készítettem el neki.

Megmostam, megpucoltam, és a turmixgépbe tettem két őszibarackot és három szem szilvát. Tettem mellé 5 evőkanál zabpelyhet, és fél dl vizet. Az egészet jól összeturmixoltam.

400gr szilvás és őszibarackos zabturmixom lett.

120827.JPGMarci mai ebédje tészta volt, méghozzá kagylótészta. Tejfölös cukkinikrémet csináltam hozzá, és pulykát pirítottam. Én nagyon szeretem a cukkinis carbonara spagettit, a mai baba ebéd majdnem ugyanaz a recept, egy kicsit egyszerűsítve, és szalonna nélkül.

100gr kagylótésztát sós vízben puhára főztem.

Megmostam, megpucoltam, és lereszeltem két cukkinit. Kinyomkodtam a levét, és egy kicsit megsóztam. Egy evőkanál olívaolajat hevítettem, rádobtam a reszelt cukkinit, sóztam, szórtam bele egy csipetnyi bazsalikomot. 5-6 perc alatt megpároltam, közben folyamatosan kevertem. Ráöntöttem egy merőkanállal a tészta főzőlevéből, és hagytam, hogy kicsit összeforrjon. Ezután belekevertem 4 evőkanál tejfölt, és az egészet együtt is főztem egy kicsit. Amikor kész lett, akkor belekevertem a kész tésztát is, 1-2 percig a tűzön kevergettem, és kész is lett.

100gr darált pulykamellet sóztam, és egy evőkanál olívaolajon megpirítottam. Hozzákevertem a cukkinis-tejfölös tésztához.

Kétszer 300gr pulykás, tejfölös, cukkinis kagylótésztám lett.

120815.JPGMa habarással csináltam a főzeléket Marcinak, és most már szinte biztos vagyok benne, hogy a rántásért annyira nem rajong. Cukkiniből és karalábéból csináltam a főzeléket, és sütöttem hozzá egy kis pulykát.

Megmostam, megpucoltam, és felkockáztam két fej karalábét és egy cukkinit. Két evőkanál vajat hevítettem, rádobtam a zöldségeket, és megszórtam petrezselyemmel. 4-5 percig pároltam a zöldséget, majd lejjebb vettem a lángot. Felöntöttem vízzel, és lefedve pároltam 15 percig, amíg a karalábé is megpuhult.

Amíg a zöldség főtt, elkészítettem a húst. Megmostam, megtisztítottam, és nagyon kis kockákra vágtam, és besóztam 100gr pulykamellfilét. Két evőkanál olívaolajon megpirítottam.

A habaráshoz 2dl tejfölben csomómentesre kevertem 2 teáskanál lisztet. A zöldségekhez öntöttem, gyors mozdulatokkal összekevertem. Még egyszer a habarással is összeforraltam a zöldségeket, így összesen körülbelül további 10 percig főztem. Kétszer 340gr pulykás karalábés cukkinis főzelékem lett.

120814_1.JPGMa reggelire készítettem Marcinak áfonyás őszibarackos turmixot, bulátával. Nagyon gyorsan kész, és Marci szerint finom is.

Egy marék áfonyát alaposan megmostam, a turmixgépbe tettem. Egy nagy fej őszibarackot megmostam, megpucoltam, felkockáztam, ez is ment a turmixgépbe. Szórtam bele egy marék bulátát, és felöntöttem négy evőkanál vízzel és négy evőkanál tejjel.

350gr gyümölcsös bulátás turmixom lett, egy névnapi reggeli adag.

120813.JPGValamiért Marci nagyon szereti a padlizsánt, ezért gyakran csinálok zöldséges ragukat. Ma spagettivel kapta Marci ebédre, pulykamellet pirítottam mellé.

Megmostam, megpucoltam, és felkockáztam egy nagy padlizsánt, majd egy kicsit besóztam. Megmostam 2 paradicsomot, feldaraboltam. Két evőkanál olívaolajon megpároltam egy negyed felkockázott vöröshagymát. Rádobtam a padlizsán kockákat, és gyakori kevergetés mellett kicsit megsütöttem. Beledobtam a paradicsomot is, jól összekevertem, még egy kicsit sóztam, megszórtam egy nagy csipet bazsalikommal, majd közepesre vettem a lángot, lefedtem, és 5 perc alatt összefőztem.

A spagetti tésztát sós vízben 10 perc alatt megfőztem. Miután leszűrtem, egy kis olívaolajjal elkevertem, hogy ne ragadjon.

100gr pulykamell filét megmostam, megtisztítottam, nagyon kis kockákra vágtam. Sóztam. Egy kis olívaolajon megpirítottam.

A kész spagettit kisebb darabokra vágtam, és összekevertem a zöldségekkel és a hússal. Kétszer 350gr pulykás, zöldségragus spagettim lett.

120801.JPGÉn nem rajongok a kelkáposztáért, de szerencsére Marci igen, ezért ma kelkáposztából készítettem főzeléket Marcinak ebédre. Darált pulykamell volt a feltét, pirítva.

Egy kis fej kelkáposztáról leszedtem a külső leveleket. Ezután az összes maradék levelét leszedtem, a fás részeket kivágtam. Apró darabokra vágtam. A leveleket leforráztam 1l forralt vízzel, majd egy szűrőben alaposan lecsepegtettem. Két kisebb krumplit megpucoltam, megmostam, felkockáztam. A kelkáposztával együtt egy lábasba tettem, szórtam bele egy csipet sót, felöntöttem vízzel, és közepes lángon 15 perc alatt megfőztem.

Egy kis pohár tejfölbe kevertem 2 evőkanál lisztet. Amikor megfőtt a zöldség, beletettem a habarást, jól elkevertem, majd a habarással együtt összeforraltam.

100gr darált pulykamellfilét megsóztam, és két evőkanál forró olívaolajon megpirítottam. Amikor kész lett a főzelék, összekevertem a pirított darált hússal. Kétszer 350gr kelkáposzta főzelékem lett, pulykával.

120731.JPGReggelire és uzsonnára még mindig sok turmixot kap Marci, sok-sok friss gyümölccsel és gabonával. Ma reggelire őszibarackból, almából és párolt kölesből készítettem neki az ételt.

100gr hántolt kölest szűrőben átmostam, majd egy lábasba öntöttem, raktam mellé 1,5dl vizet, és közepes lángon, 15 perc alatt megfőztem. Egy almát és két őszibarackot megmostam, megpucoltam, felkockáztam, a turmixgépbe borítottam. Belekanalaztam a főtt köles felét. Két evőkanál tejjel és ugyanennyi vízzel összeturmixoltam.

350gr almás, őszibarackos, kölesturmixom lett.

120730.JPGA mai ebéd lasagne volt, paradicsomos darált csirkemell hússal.

100gr darált csirkemellet egy evőkanál olívaolajon egy kis sóval megpirítottam. Beleöntöttem egy konzerv hámozott, darabolt paradicsom konzervet, és szórtam bele egy csipetnyi bazsalikomot. Hagytam felforrni, és folyamatos kevergetés mellett megvártam, míg a paradicsom leve egy kicsit elfőtt.

Egy hőálló tálba leraktam 2 lasagne lapot. Rákanalaztam a paradicsomos csirke egyharmadát, és megkentem tejföllel. Megint jött két lap lasagne, szószos csirke, tejföl. Újra két lasagne lap, erre jött a maradék paradicsomszószos csirke, rá tejföl, és újabb 2 lasagne lap. Erre kentem még tejfölt, és megszórtam reszelt sajttal.

180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Akkor jó, ha a sajt szépen rápirul a tetejére. Kétszer 300gr lasagne lett, paradicsomos csirkével.

120703.JPGEz már majdnem igazi lecsó, egyelőre még nem csípős, és nem túl zsíros változatban. A fűszerezése nem igazán mondható magyarosnak, Marcinak így is ízlett. A mai ebéd lecsó volt.

Fél kg paradicsomot megmostam, felkockáztam. Megpucoltam és felvágtam egy fél fej vöröshagymát. Négy evőkanál olívaolajat hevítettem, rádobtam a hagymát. Sóztam, egy nagyon kicsi borsot szórtam rá, és jó sok bazsalikomot. Amikor a hagyma üvegesre párolódott, hozzáöntöttem a paradicsomot. Lejjebb vettem a lángot, tettem rá egy fedőt, és addig pároltam, amíg a paradicsom levet eresztett, és megpuhult (nekem 15 perc volt). Amíg főtt, megmostam, kicsumáztam, és felkarikáztam fél kg paprikát. A paradicsom mellé dobtam. Egy kicsit megint sóztam, és bazsalikomot is szórtam még rá. További 10 percig főztem, amíg a paprika is megpuhult.

100gr darált csirkemellet egy kicsit megsóztam, két evőkanál olívaolajon megpirítottam. Amikor a lecsó elkészült, belekevertem a húst.

Összesen kétszer 350gr csirkés lecsóm lett.

120625.JPGSzerencsére sok zöldség és gyümölcs szezonja van mostanában, így nem nehéz válogatni. Ma sóskából és krumpliból csináltam pürét Marcinak, sült csirke feltéttel.

Két szem krumplit megpucoltam, megmostam, felkockáztam. Lefedve puhára főztem annyi kicsit sós vízben hogy ellepje, 15 perc alatt.

Fél kg sóskát megmostam, eltávolítottam a fás szárakat. Kis darabokra vágtam, és egy kis vízben főzni kezdtem. Lefedtem, közepes lángon addig főztem, amíg szép sötétzöld színe nem lett, ez körülbelül 15 perc volt. Raktam bele egy evőkanál barna cukrot, mert féltem, hogy kicsit fanyar lesz Marcinak.

Nem volt itthon tejföl, ezért anélkül, a krumplival sűrítettem össze a pürét. A sóska leveleket a főzővízével és a krumplidarabokkal összeturmixoltam.

100gr csirkemellet megmostam, megtisztítottam, kis darabokra vágtam. Egy kicsit sóztam. Egy evőkanál olívaolajon megsütöttem. A sóskapüréhez kevertem. Kétszer 300gr sóskapürém lett csirkével.

120620.JPGNagyon könnyű reggeli és uzsonna, a köles is jól variálható mindenféle zöldséggel és gyümölccsel, és nagyon jót tesz a baba emésztésének.

100gr hántolt kölest egy szűrőben átmostam. 1dl vízben közepes lángon megfőztem, 15 perc alatt. Addigra a köles szemek megpuhultak. 20 szem szőlőt megmostam, megpucoltam, kimagoztam, kockákra vágtam, és összekevertem a kölessel.

350gr szőlős kölespépem lett.

120619.JPGMásfél évesen a száraz hüvelyesek mellett jöhet a padlizsán is, aminek éppen megint szezonja van, én nagyon szeretem, most már Marci is. A mai ebéd muszaka volt. Megint családi adagot készítettem, az adagok is ezt tükrözik.

3 padlizsánt megpucoltam, megmostam, vékony karikákra vágtam, kicsit besóztam. Egy kis olívaolajon minden karika mindkét oldalát egy kicsit megfonnyasztottam (több részletben). 500gr darált kicsit sózott csirkemellet két evőkanál olívaolajon megpirítottam, majd beleöntöttem egy konzerv hámozott, kockázott paradicsomot, a levével együtt, és megszórtam oreganoval. Néhány perc alatt összefőztem.

Elkészítettem a besamel mártást. Két evőkanál vajat tűzhelyen felolvasztottam, beleszórtam két evőkanál lisztet. Csomómentesre kevertem, majd beleöntöttem 4dl tejet, és addig kevertem, amíg besűrűsödött.

Egy 20*30cm tepsit kivajaztam. Tettem bele egy sor padlizsánkarikát, majd jött a paradicsomos hús fele, még egy sor padlizsán, újra paradicsomos hús, és a tetejére még egy sor padlizsánkarika. Ráöntöttem a besamel mártást, megszórtam 20dkg reszelt sajttal. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem.

120612.JPGA másfél éves szülinap némiképpen változatosabbá teszi a baba étrendet, jöhetnek a hüvelyesek, a padlizsán, paprika, retek és még néhány finomság. Ma Marci a fehér babbal barátkozott össze.

1/2kg fehér babot megpucoltam, megmostam, és egy éjszakára vízbe áztattam. Ma egy lábasba tettem a babot, felöntöttem annyi vízzel, ami ellepte, kicsit sóztam, és tettem bele két babérlevelet. Közepes lángon 20 perc alatt megfőztem, addigra finom puhák lettek a bab szemek. A babérleveleket kiszedtem belőle.

Rántást csináltam a főzelékhez. Három evőkanál olívaolajon megpirítottam másfél evőkanál lisztet, csomómentesre kevertem. Belemertem egy evőkanállal a babból, és addig kevertem, míg ez is csomómentes lett. Majd hozzáadtam a főzelékhez, kicsit összeforraltam az egészet, amíg jó sűrű lett az állaga.

100gr csirkemellet megmostam, kis kockákra vágtam, kicsit sóztam. Egy kis olívaolajon megpirítottam. A főzelékhez kevertem. Kétszer 300gr csirkés babfőzelékem lett.

 

Próbálok új halféléket kipróbálni, de tartok a szálkáktól, ezért általában biztosra megyek. Ma tonhalból csináltam az ebédet, méghozzá konzervből, olyat vettem, amiben a halon kívül csak olívaolaj van.

Egy fej brokkolit rózsáira szedtem, alaposan megmostam, a fás részeket eltávolítottam, majd kisebb darabokra vágtam. Egy edénybe tettem, felöntöttem vízzel, kicsit sóztam, és fedő alatt, közepes lángon megfőztem 20 perc alatt.

100gr spagetti tésztát sós vízben 10 perc alatt puhára főztem.

100gr konzerv tonhalról lecsepegtettem az olajat, kisebb darabokra vágtam. Egy kis olívaolajon 2 perc alatt megpirítottam, csak annyira, hogy szép barnára süljön.

A brokkolit és a tésztát leszűrtem, egy villával jól összenyomkodtam. Belekevertem a tonhalat is. Kétszer 300gr halas zöldséges tésztám lett.

Marci ma éppen másfél éves. Ezt persze meg is ünnepeltük, a reggeli epres vanília pudingos linzertorta volt. Nagy adag, igazi torta, ezért jó sok szelet lett belőle.

80dkg epret megtisztítottam, megmostam, lecsöpögtettem, kis szeletekre vágtam.

Elkészítettem a linzertortát. 40dkg lisztet, 20dkg olvasztott vajat, 25dkg cukrot, 4 tojássárgáját és 1 csomag vaníliás cukrot összegyúrtam. 30 percre a hűtőbe tettem, hogy kicsit összeálljon. Ezután egy alacsony szegélyű tortaformába nyomkodtam. 180 fokos sütőben 20 perc alatt megsütöttem. Amikor kész lett, kivettem a sütőből, és hagytam kihűlni.

A pudinghoz 5dl tejet, 12dkg cukrot és egy vanília rúd kikapargatott belsejét főzni kezdtem. Amikor már langyos volt, kimertem belőle egy merőkanállal. Ezt összekevertem 5 tojássárgájával, majd belekevertem 7dkg lisztet. Csomómentesre kevertem. Amikor a cukros tej felforrt, lehúztam a tűzről, belekevertem a tojásos masszát. Jól elkevertem, majd visszatettem a tűzre, és addig kevertem, amíg besűrűsödött. Kicsit hagytam hűlni, majd a tortára öntöttem. Rátettem az eperszeleteket.

Egy szép nagy tortám lett, családi adag.

Reggelinek és uzsonnának is nagyon jó, Marci ma reggelire kapott zabturmixot kivivel és eperrel.

Két kivit megpucoltam, megmostam, felkockáztam. Két szem epret megtisztítottam, megmostam, darabokra vágtam. A turmixgépbe tettem a gyümölcsöket, kanalaztam rá két evőkanál zabpelyhet, fél dl tejet és fél dl vizet. Összeturmixoltam.

350gr gyümölcsös zabpelyhes turmixom lett.

Marci akkor is szokott enni, amikor nem posztolok, de néha sajnos sok minden közbejön. Íme egy ebéd recept a múlt hétről. Sült pulykamell párolt zöldségekkel.

Először a zöldségeket készítettem el. Egy patiszont megpucoltam, megmostam, lereszeltem. 2 szál répát megtisztítottam, megmostam, ezeket is lereszeltem. Két evőkanál olívaolajat hevítettem, rádobtam a reszelt zöldségeket, kicsit sóztam, megszórtam egy csipet oreganoval, és 5-6 perc alatt megpároltam, néha átkevertem.

150gr csirkemellet megmostam, megtisztítottam, kis kockákra vágtam. Egy kicsit megsóztam, majd forró olívaolajon megpirítottam.

A húst és a zöldségeket egy nagyon kicsit összeturmixoltam, de nem pépesítettem. Kétszer 300gr zöldséges pulyka ebédem lett. 

Marci ma uzsonnára rizspépet kapott, amit joghurttal, kivivel és banánnal készítettem el.

100gr barna rizst 2dl vízben közepes lángon puhára főztem lefedve, körülbelül 20 perc alatt. Míg a rizs főtt, elkészítettem a gyümölcsöket. Három szem kivit meghámoztam, megmostam, felkockáztam. Egy banánt megpucoltam, felkarikáztam. Amikor a rizs kész lett, összeturmixoltam a gyümölcsökkel és fél pohár natúr joghurttal.

Kétszer 350gr kivis-banános joghurtos rizspépem lett.