Próbálok új halféléket kipróbálni, de tartok a szálkáktól, ezért általában biztosra megyek. Ma tonhalból csináltam az ebédet, méghozzá konzervből, olyat vettem, amiben a halon kívül csak olívaolaj van.

Egy fej brokkolit rózsáira szedtem, alaposan megmostam, a fás részeket eltávolítottam, majd kisebb darabokra vágtam. Egy edénybe tettem, felöntöttem vízzel, kicsit sóztam, és fedő alatt, közepes lángon megfőztem 20 perc alatt.

100gr spagetti tésztát sós vízben 10 perc alatt puhára főztem.

100gr konzerv tonhalról lecsepegtettem az olajat, kisebb darabokra vágtam. Egy kis olívaolajon 2 perc alatt megpirítottam, csak annyira, hogy szép barnára süljön.

A brokkolit és a tésztát leszűrtem, egy villával jól összenyomkodtam. Belekevertem a tonhalat is. Kétszer 300gr halas zöldséges tésztám lett.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.